Autos
Home News Brandtailors semnează repoziționarea Autovit.ro, consolidând leadership-ul brandului pe segmentul său de piață
26/04/2018

Brandtailors semnează repoziționarea Autovit.ro, consolidând leadership-ul brandului pe segmentul său de piață

Campania de repoziționare a brandului Autovit.ro s-a desfășurat pe parcursul a 8 luni de zile și a presupus servicii de consultanță strategică precum setarea noii platforme de brand și stabilirea noilor principii de retorică verbală a brandului.

Proiectul a stat la baza nevoii brandului Autovit.ro de a-și consolida și asuma statutul de lider al categoriei, precum și din dorința unei diferențieri clare în raport cu competitorii direcți și indirecți.

Campania a debutat cu auditul de brand, care a fost realizat de Brandtailors alături de o agenție specializată în cercetări de piață. Auditul a constat într-o serie de proiecte de research, sesiuni de debrief și workshop-uri de explorare strategică a rutelor potențiale de repoziționare.

A urmat dezvoltarea efectivă a unei platforme de poziționare a brandului Autovit.ro, ca urmare a noii rute de poziționare selectate de către echipa clientului.

„Am definit Autovit.ro drept consultantul auto de încredere, brandul specializat care are o viziune de ansamblu asupra întregii categorii de automotive din România. Autovit.ro deține informații și statistici valoroase despre tendințele, preferințele și practicile curente ale categoriei căreia îi aparține și creează o punte solidă de încredere între vânzători și cumpărători. Cele trei valori Autovit.ro, conform definirii din platforma de brand, sunt “informația”, “eficiența” și “cele mai bune decizii”.” ​​​​​- Andreea Florea, Managing Partner Brandtailors

Procesul a continuat cu stabilirea principiilor de retorică verbală a brandului și cu o serie de workshop-uri cu echipele Autovit.ro care au contact direct cu clienții și utilizatorii platformei. Au fost realizate prezentări, simulări, exerciții și reformulări, astfel încât echipele Autovit.ro să se familiarizeze cu noua retorică verbală.

Ultima etapă a constat în redenumirea unei părți dintre serviciile, funcționalitățile și particularitățile Autovit.ro, astfel încât și aceste denumiri să fie în spiritul noii poziționări și să sprijine consolidarea conceptului de consultant auto de încredere.

„Procesul de repoziționare la care am lucrat împreună cu Brand Tailors este primul pas dintr-o suită de acțiuni prin care ne dorim să consolidăm poziția de lider de categorie a brandului Autovit.ro. Rezultatele se vor cascada atât în comunicare, cât și în produs și experiența clienților. Vrem să sprijinim prin informație și instrumente inovatoare atât vânzătorul, cât și cumpărătorul, pentru că la finalul tranzacției fiecare să fie mulțumit cu decizia pe care a luat-o. Începem declinarea pe segmentul de autoturisme, urmând ca pe termen mediu să derivăm comunicarea și către celelalte categorii, precum piese auto și utilaje grele.” – Aida Ionescu, Marketing Manager OLX Group.